Novinky v kolekci podzim / zima 2023

V každé kolekci představí italská Montura několik novinek. Někdy to jsou vylepšené verze již známých otestovaných produktů, které si zákazníci oblíbili, ale designéry v Itálii napadlo, jak je ještě vylepšit. A jindy to jsou naprosté novinky, které žádného předchůdce nemají. Stejně je tomu i v kolekci podzim / zima 2023 a my vám ty nejzajímavější novinky představíme v tomto článku. Nová kolekce vznikla pod taktovkou nového majitele a vedení Montury.

ALP RACE WOMAN

Oblíbená lehká, snadno sbalitelná, ale přesto hřejivá zateplovací bunda je nyní k dostání také v dámské variantě. Díky materiálu Comfortemp, který je velmi lehký, ale má stejnou výhřevnost jako peří, dosáhnete vysokého tepelného komfortu při minimální váze a objemu. Konstrukce bundy respektuje tzv. body mapping, kdy izolace je rozmístěna po těle v různých gramážích.

 

SPEED STYLE JACKET & PANTS

První námi představenou novinkou je komplet Speed Style, který je alternativou k velmi oblíbenému kompletu Ski Style. Materiálové složení je velmi podobné, rozdíl je v tom, že pro ušetření váhy bunda nemá kapuci. Díky lehkému soft shellu je tento komplet univerzální a použitelný de facto celoročně při celé řadě sportů a aktivit. Primární určení je samozřejmě skialpinismus a tomu nasvědčují i dvě velké vnitřní kapsy, kde pohodlně schováte pásy. K dostání také v dámské variantě.

TRACE PANTS

Nové skialpové kalhoty s opravdu komfortním větráním po stranách, ale perfektně odvětrává i softshellový materiál ze kterého jsou kalhoty ušité. Perfektní pro ty nejrychlejší kopce. Navíc mají sněžnou manžetu, kterou znáte z lyžařských kalhot. Vnitřní stranu kotníků pak chrání speciální ochrana proti prořezání. I tyto kalhoty lze zakoupit také v dámské variantě

HELIOS DUVET & VEST

První extrémně lehká, ale stále větru odolná péřovka, která je designově atraktivní a vhodná i na městské aktivity a kávičky. Náplň tvoří 750 CUIN peří, které má od výroby speciální NIKWAX úpravu, která ho chrání proti nasávání vody a vlhkosti. K dispozici jsou varianty bunda, ale také jako vesta. Ano a i tyto kousky jsou připraveny v dámských variantách.

 

SKILL DUVET

Nová středně hrubá péřovka, která je extrémně pohodlná na nošení díky strečovým švům. Díky ním je výborně připravená i na aktivní pohyb. I zde je náplní peří 750 CUIN peří, které má od výroby speciální NIKWAX úpravu, která ho chrání proti nasávání vody a vlhkosti.

 

Líbí se vám novinky a chtěli byste si je vyzkoušet? Podívejte se na MAPU prodejců Montury.

 

 

Ze stejného soudku

Adventure Race Chorvatsko 2023

12.6.2023
Chorvatsko, vyprahlá země, kde je pořád teplo, moře, bílý vápenec a nikde voda. Tak takhle to na letošním adventure race vážně nebylo. Na start chorvatského závodu jsme se s...

Jak se připravit na skialpové závody?

7.3.2022
Už máte základy na skialpech za sebou? Žádný kopec vás nezastaví, dolů si poradíte s každou závějí a pásy sundáváte jako blesk? Nejvyšší čas poměřit síly na závodech! No...