Test: Kalhoty EVOQUE PANTS

Vynikající outdoorové kalhoty do chladnějších podmínek se staly díky svým vlastnostem jedním z nejoblíbenějších kousků, který ve skříni máme.

Technické softshellové kalhoty jsou lehké, skladné, částečně odpuzují vodu a hřejí. Termoregulační vlastnosti, které mají, umožňují relativně široké spektrum užití.  Vhodné tak jsou nejen pro horolezectví a treking či běžnou turistiku v chladnějším počasí, ale i na skialpinistické túry, výlety na běžkách či na zimní běžecký trénink.  Na expedicích je využíváme také jako spodní vrstvu pod goretexové kalhoty.

Vyzdvihla bych také perfektní střih, díky kterému jsou velmi pohodlné.  V pase i u kotníků jsou na gumu, takže se snadno a rychle oblékají.


Za zmínku také stojí reflexní prvky, což je velké plus zejména při večerním běžeckém tréninku na komunikacích.
Trošku technických informací nezaškodí. Výborný tepelný komfort zaručuje termoregulační duté vlákno Thermolite a vodoodpudivost má na svědomí povrchová úprava NANOtex®. Kalhoty jsou odolné proti roztržení, což člověk ocení hlavně při lezení.


Našla jsem i jedno negativum. Montura obecně hýří barvami. Tyhle kalhoty v dámské verzi jsou bohužel jen v temných barvách. Sice opatřené barevným prošíváním, nicméně bych uvítala i zářivější barvy tohoto modelu.

Ze stejného soudku

Jak se obléct na skialpy?

8.10.2019
Popularita skialpů neuvěřitelně roste, ale jak se správně obléct na skialpy může být nelehkou otázkou pro ostřílené lyžaře. Jako vždy musíme vzít v potaz podmínky, ze kterých...

Příprava na zimní sezónu

17.12.2021
Sníh už nám padá, teploty se drží pod nulou. Tak je nejvyšší čas na kontrolu vybavení před novou skialpovou sezónou. Oblečení Jako první je potřeba zkontrolovat, zda máte...

Trek Grónskem

13.9.2021
Trek v Grónsku byl pro nás jedno velké neznámo. Odjížděli jsme tam s tím, že jedeme do divočiny, kde nejsou žádné chodníky, žádní lidé, žádný telefonní signál a moc...