Bikuju, bikuješ, bikujem

To, že jsou poslední dva roky šílený kolotoč, si říkat nemusíme. Ale pravdou je, že i na tomto období plném omezení, změn a nesmyslů se najde něco dobrého – po boom-u běhání přišly kola.

Už vytrénovaní běžci doplnili arzenál o silničky a začínají brát duatlony a triatlony útokem. A bahnomilové pořídili odpružené biky obuté do plášťů, které jim závidí i poslední generace Defenderů. Ano horské kola, neboli MTB (Mountain bike) jsou v módě teď natolik, že vytlačují dokonce trend bílých ponožek v sandálech.

Zkrátka horák is the new black.

No a protože závodit XCčka, drtit traily nebo lítat polety není jen tak a je potřeba u toho vypadat stylově, Montura neváhá a nabízí celou řadu stylových outfitů.

Začneme pěkně od podlahy – trenýrkami s cyklo vložkou, protože o podvozek se musíme starat. Montura má trenky v pánské i dámské variantě, obojí se jmenují FLYSCH a speciální vložku pro MTB kola, která je pohodlná i pro dlouhé, několika-hodinové vyjížďky.

Kraťasy potom doporučíme dvoje, oboje v různých barevných provedeních, ať vám to vždy sluší. Oboje také mají vnitřní poutka pro připnutí k cyklo trenkám. Wild Bermuda jsou lehké, díky elastickému materiálu velmi pohodlné a mají kromě dvou kapes i jednu stehenní na zip. Land Bermuda pak maji boky stehen a zadek z vyztuženého materiálu, který je mechanicky odolný a nemusíte se tak bát, že si kraťasy roztrhnete v případě pádu. Obojí jsou také v dámské variantě.

Pokud je chladněji tak jako základní vrstvu na tělo doporučíme univerzální Seamless trička s krátkým nebo dlouhým rukávem, dostupné v několik gramážích. Takže vždy vyberete to správné dle vašeho teplotního komfortu.

Jako svrchní tričko se i my dělíme na zastánce klasických triček (Dominik) a ty, kdo preferují tričko rozepínací na zip (Dan). U Montury si vyberete všichni. Klasické tričko doporučíme Rock T-shirt a tričko na zip pak Land Zip.

U bundy můžete sáhnout po klasikách, které už znáte i ze skialpů, ale parádně poslouží i na biku – lehčí soft shellové bundy Ski Style nebo Premium Wind a pokud hrozí horší počasí je tady Air Active nebo Air Action.

Samozřejmě nezapomeňte na helmu a další chrániče, tyčinku a pití. Vše pohodlně sbalíte třeba do některého z našich batohů. Zkuste se podívat na novinku Arco 22.

Tak ať se to točí!

Ze stejného soudku

Wádi Rum: Nepískáři ve Velkém Ádru

3.1.2022
Jak si nepískaři zajeli na Mars. Do poušti přijíždíme v noci a za deště. Hm. Prý tu prší dva dny.  Že bychom byli takový „klikaři“ a z těch 365 dnů zrovna trefili jeden ze...
Anaga

Anaga – toulky po Tenerife s Markétou

11.4.2023
Tenerife je největším z Kanárských ostrovů a my se právě na něm rozhodli prodloužit si léto. Na přelomu listopadu a prosince kupujeme letenky, které jsou za hubičku. V tomhle...

Výprava na Kamčatku- 1. část

3.10.2019
Markéta Hanáková Před deseti měsíci mi takhle večer Zdeněk doma říká: „proč vlastně nejedeme třeba na Kamčatku?“ Vyvalím na něj oči protože o této části země jsme spolu...